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	FAQs for Voting Equipment Reimbursement 




Implementation: This program will allow localities to request reimbursement of funds used to purchase voting equipment needed for redistricting and CAPs. 
 
1.  If our locality has not established new polling places and we do not plan to upgrade the voting equipment in our CAP, should we apply for this program?  This program is designed to assist localities that established new polling places as a result of redistricting and to assist localities that need to upgrade or add additional equipment in the CAP.  
2. If we applied for and received reimbursement under the reimbursement program offered last year (2011), should we apply again?  If you applied for and received funding for voting equipment purchased in a similar program offered in 2011, you should not apply again unless you are interested in upgrading or adding additional equipment to your CAP or your locality added additional precincts due to redistricting that were not included in your reimbursement request in 2011.  
3. Who can make the request? The request can be made by the General Registrar or Electoral Board member. 
4. How do I request grant funding for the voting equipment purchase? Fill out the Request for Reimbursement of Voting Equipment F form Department of Elections-626. Please provide all necessary information. 
· Locality Name: the name of the locality applying for reimbursement.
· Date of request:  the date you submitted your request.
· Description of Equipment Purchased: Include the make, model, vendor, specs, etc. 
· Per Item Cost: Indicate the cost of each piece of equipment, including accessories. 
· Quantity: Number of pieces of equipment. 
· Item Total: Cost of each item times the quantity ordered. 
· Total Purchase Cost: The sum to the items listed in the Item Total column.  
· Total amount of reimbursement requested:  Indicate the total amount you are requesting for reimbursement based on the reimbursement limits of this program.  
· Certification of Purchase:  You must certify that the equipment was purchased to meet the needs of §24.2-626 and that the equipment will be used in polling places newly established as a result of redistricting or the equipment is to be used in your CAP. You must agree to maintain the records, receipts and other documents as directed by the Department of Elections for a period of 5 years and make them available to the Department of Elections or State or Federal auditors when requested.  
· Authorized Locality Representative: Indicate your position title, your name and sign where indicated.
· Number of precincts:  Indicate the number of precincts in your locality and the number established as a result of redistricting.
5. What else do I need to submit with the Request for Reimbursement of Voting Equipment Form?  In order to receive reimbursement you must also submit a copy of the invoice for the equipment purchased by your locality
6. What is the Department of Elections Only portion? Please do not write in this area as it is reserved for Department of Elections staff.  



7. What voting equipment is certified? A list of optical scanner voting equipment is available on Department of Elections’ website here:  Certified Voting Equipment List.  In addition to those listed on the Department of Elections’ website the following are also now certified (or will soon be certified) for use in Virginia:
DS200					Election Systems and Software		Optical Scanner
DS850					Election Systems and Software		Optical Scanner
IMAGECAST PRECINCT		Dominion Voting Systems			Optical Scanner
IMAGECAST EVOLUTION		Dominion Voting Systems			Optical Scanner
IMAGECAST CENTRAL		Dominion Voting Systems			Optical Scanner
OpenElect OVO			Unisyn						Optical Scanner
OpenElect Central Suite		Unisyn						Optical Scanner
8. Who at Department of Elections should receive the form? You will send your completed form to Gary Fox, Voting Technology Coordinator.   You may fax the form to 804 786 2045 or attaché the request and send to Gary’s email address gary.fox@elections.virginia.gov. 
9. How long will this funding be available?  Department of Elections has set aside funding for this program.  Reimbursement requests will be processed based on receipt of a completed reimbursement form and accompany documentation (invoice).  Requests will be processed until the funding is exhausted or by July 30, 2012, which is the end date for this program.  
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